Ik ben Marion Kemeling

… en met Spoor 7 verzorg ik coaching, teamcoaching, training, supervisie en intervisie. Dat doe ik voornamelijk binnen onderwijs- en zorginstellingen. In Spoor 7 komen, vanuit mijn ervaring als docent en jeugdhulpverlener, verschillende sporen samen.

In mijn begeleiding draait het om omgaan met lastig te hanteren gedrag (door leerlingen, cliënten, ouders, collega’s, netwerkpartners). Daarbij en daarnaast ligt de focus op het eigen gedrag van de professional: wat zie ik mezelf in deze situatie doen en wat is het effect van mijn gedrag op de ander? Hoe kan ik mijn gedrag aanpassen, zodat de ander zijn of haar gedrag ook aanpast?

Professionals die ik momenteel begeleid, zijn: docenten, onderwijsondersteuners (OOP), leerlingbegeleiders, jobcoaches, kindercoaches, gezinshuisouders, onderwijsconsulenten, managers, jeugd- en gezinsprofessionals; allemaal mensen die met mensen werken en hun eigen instrument zijn.

Wij zijn er samen voor de leerling - voor de cliënt

Als docent en jeugdhulpverlener zag ik hoeveel je kunt bereiken door jongeren te geven wat ze echt nodig hebben. Dat doe je door met ze te communiceren op de manier die bij hun gedrag en ontwikkelingsfase past. Het zorgt voor meer onderling respect, voor rust en voor een prettige sfeer in de werksetting. Het zorgt ook voor minder werkdruk en meer werkplezier. Belangrijke zaken in het leven!

De afgelopen jaren begeleidde ik een groot aantal trajecten, zowel op individueel als op teamniveau. Vaak hoor ik van deelnemers dat zij zich gezien voelen, dat ik me met hen weet te verbinden en dat ik vol passie kan vertellen over mijn eigen ervaringen uit de praktijk.
Ik word er blij van dat ik door het aanreiken van kennis, inzichten en soms ook tips positief kan bijdragen aan de manier waarop professionals in hun werk staan. Hierdoor kunnen ze onderling (nog) beter samenwerken en hun leerlingen of cliënten (nog) beter bieden wat zij nodig hebben.

Samen met mijn collega Reijer Jan van ‘t Hul verzorg ik vanuit Buro Schoolwerk kortdurende workshops en trainingen voor OOP’ers en docenten uit het VO en MBO. Bekijk onze website eens!