Trainingen voor onderwijsondersteuners en leraren

Ik bied trainingen aan groepen professionals uit onderwijs en zorg. Thema’s die meestal voorkomen in de trainingen zijn: effectief samenwerken, op gelijkwaardige wijze werken met je doelgroep, goed zorgen voor jezelf.Mijn trainingen bestaan altijd uit een serie bijeenkomsten. Intervisie of supervisie is vaak een onderdeel van de training. Daarmee koppel je als deelnemer theorie en praktijk makkelijker aan elkaar. Ik reik in de trainingen kennis, vaardigheden en nieuwe inzichten aan, die bijdragen aan je houding als professional. Regelmatig hoor ik dat deelnemers al direct verbetering merken in hun werk.

Mijn onderwijstrainingen verzorg ik samen met mijn collega Reijer Jan van ‘t Hul via ons gezamenlijke bedrijf Buro Schoolwerk. Kijk voor ons gevarieerde aanbod op de website van Buro Schoolwerk.

Onze trainingen en kortdurende workshops richten zich op groepen OOP’ers (onderwijsondersteunend personeel) en docenten in het voortgezet onderwijs en het mbo.
Centraal staat het omgaan met lastig te hanteren gedrag, de manier waarop je jezelf als professional inzet en hoe zich dat verhoudt tot jou als persoon. Daarbij speelt de context altijd een rol: onder welke omstandigheden doe je je werk?
Het vinden van de juiste balans tussen Persoon, Professional en Context draagt bij aan een beter contact met de leerling, met ouders en met collega’s.

 

 

Opleiding tot intervisor

Intervisie vind ik een krachtig en prachtig middel om te leren als professional. Dat leren doe je samen met collega’s in een veilige setting, zodat iedereen zich open kan opstellen.

Om intervisie in onderwijs en zorg te stimuleren, leid ik professionals uit die sectoren op tot intervisor. Daarmee wordt intervisie geen ondergeschoven kindje, maar een waardevolle methodische manier om te leren.
Het programma bevat 8 bijeenkomsten van drie uur. In het najaar van 2023 start een nieuwe groep, die bestaat uit 4 tot 8 deelnemers (minimaal HBO werk- en denkniveau).

Wil je meer informatie over deze opleiding? Neem dan contact met me op!